Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، فتح‌الله بیات با بیان اینکه هر چند هم اکنون نیز تبعات اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا را بر زندگی کارگران مشاهده می‌کنیم، اما با ادامه یافتن این شرایط وضعیت وخیم‌تر می‌شود، می‌گوید: ما سال جدید را در اوج بحران شروع کرده‌ایم و در شرایطی که برخی کاستی‌ها وجود داشت، بحران تعطیلی یا کاهش فعالیت کسب‌و‌کار‌ها هم رقم خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادامه این وضعیت تا یکی دو ماه دیگر می‌تواند بحران را عمیق و خطرناک کند، مگر اینکه اقدامات عاجلی صورت گیرد و خسارت‌ها جبران شود.

او با اشاره به وعده‌هایی که برای جبران خسارت‌هایی که کرونا به کسب‌و‌کار‌ها وارد کرده، داده می‌شود، عنوان می‌کند: بحث پرداخت ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به بنگاه‌های اقتصادی مطرح و این پرداخت مشروط به این شده است که بنگاه‌ها کارگران خود را حفظ کنند. باید عنوان کرد برای جلوگیری از ریزش مشاغل و تعدیل نیروی کار این شرط کافی نیست و باید اقدامات بیشتر و متناسب با همه کار‌ها صورت گیرد.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی ایران توضیح می‌دهد: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد بنگاه‌های خرد بیشترین آسیب را از کرونا دیده‌اند. این بنگاه‌ها که خصوصی و نیمه خصوصی هستند کمابیش در بحث دریافت تسهیلات ارزان قیمت نادیده گرفته شده‌اند، حال آنکه عمدتا نیروی شاغل در این کارگاه‌ها هستند که در معرض بیکاری قرار دارند.

با حلو حلو دهان شیرین نمی‌شود

بیات با اشاره به وعده‌هایی که برای حمایت از بنگاه‌های اقتصادی داده شده، عنوان می‌کند: بحث پرداخت حق بیمه، تنفس در بازپرداخت اقساط وام‌ها و ... مطرح است. ما باید این اصل را در نظر داشته باشیم که بنگاه‌های اقتصادی به شدت آسیب دیده‌اند و در مواردی کارفرمایان واقعا توان تامین نقدینگی و ادامه کار را ندارند. با حلوا حلو کردن دهان شیرین نمی‌شود، بلکه واقعا باید وعده‌ها عملیاتی شوند.

او ادامه می‌دهد: در بحث تنفس بازپرداخت وام‌ها عنوان می‌شود فرصتی چند ماه داده می‌شود. هر چند گاهی این حرف در حد وعده و وعید است، اما باید عنوان کرد که در صورت تحقق هم فایده چندانی ندارد. تنفس در بازپرداخت وام‌ها حداقل باید یک ساله باشد.

تعیین تکلیف حقوق کارگران و بازنشستگان

بیات با اشاره به تعویق در تعیین تکلیف حقوق کارگران و بحث همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، می‌گوید: درست است که شرایط ویژه است، اما لازم بود قبل از پایان سال تکلیف حقوق کارگران تعیین می‌شد و در این مورد باید به خواسته کارگران که منطقی و به حق است تن داده شود.

او ادامه می‌دهد: نه تنها بحث حقوق کارگران تعیین تکلیف نشده که ماجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. اخیرا رئیس سازمان برنامه و بودجه تکلیف حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری را مشخص کرد، اما هنوز مشخص نیست که چه تصمیمی درباره حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گرفته و عاقبت همسان‌سازی چه می‌شود.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی ایران با اشاره به وعده‌هایی که درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در روزهای پایانی سال گذشته داده شد، می‌گوید: باید دولت بدهی خود به تامین اجتماعی را پرداخت کند، اما هنوز این اتفاق نیفتاده و تا زمانی که این اتفاق نیفتد، همسان‌سازی اجرا نمی‌شود. انتظار ما این است که هرچه سریعتر هم تکلیف حقوق کارگران و هم بحث همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شود.

او تاکید می‌کند: ما در یک وضعیت اضطراری قرار داریم و اگر دولت در این وضعیت از کارگر و کارفرما حمایت نکند تبعات ناشی از شیوع کرونا بسیار زیاد خواهد بود و اتفاقات ناگواری رخ می‌دهد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بیکاری کرونا بازنشستگان دستمزد کارگران همسان سازی افزایش حقوق همسان سازی حقوق بازنشستگان تعدیل نیرو همسان سازی بازنشستگان بنگاه های کوچک بنگاه های خرد همسان سازی حقوق بازنشستگان تکلیف حقوق کارگران بنگاه ها وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۰۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنشستگان مطمئن باشند که «همسان‌سازی حقوق» آن‌ها انجام می‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به بازنشستگان این اطمینان را می‌دهم که اراده دولت و مجلس شورای اسلامی بر اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ مجلس و در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان مبنی بر علت اجرا نشدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: در پایان سال گذشته احکام و تبصره‌های بودجه ۱۴۰۳ به دولت ابلاغ شد و دولت برای تامین اعتبار از محل یک درصد ارزش افزوده برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مجوز گرفت.

وی افزود: بر این اساس، دولت هیچ مشکل قانونی برای تامین اعتبار و پرداخت ندارد، اگر فروردین مشکلی در این زمینه وجود داشته است، به‌طور قطع در اردیبهشت باید رفع شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به بازنشستگان این اطمینان را می‌دهم که اراده دولت و مجلس شورای اسلامی بر اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است؛ دولت مجوز قانونی دارد و تامین اعتبار هم صورت گرفته است.

کد خبر 749318

دیگر خبرها

  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات جدی خانه کارگر است
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • حداقل حقوق بازنشستگان 35 درصد افزایش یافت
  • قالیباف: اراده دولت و مجلس اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است
  • قالیباف: دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق بازنشستگان
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق اردیبهشت بازنشستگان | درباره همسان‌سازی حقوق اطمینان می دهم که ...
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • بازنشستگان مطمئن باشند که «همسان‌سازی حقوق» آن‌ها انجام می‌شود
  • برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است